Vandringspaket Deluxe

VANDRINGSPAKET DELUXE 7 DAGAR

Dalsland har mycket mer att erbjuda – stanna längre och upptäck också mer av Pilgrimsleden, Tresticklans Nationalpark, Vandra i Ronja land och Torrskogsleden för att bara nämna några.
Mer vandringar finner du på www.vandringsland.se


Här är vandringspaket för dig som livsnjutare. Njut av Dalslands natur och att kunna vandra på tre olika unika platser under veckan.

Dag 1: Välkommen till Dalsland! Incheckning på First Hotel Bengtsfors för två nätter i superior rum. Ta gärna en kort vandring upp till Majberget och njut av utsikten över Bengtsfors och sjön Lelången. Uppe på Majberget finns Nordens enda Halmmuseum – Halmens Hus, Gammelgårdens friluftsmuseum (med unik samling av dalsländska byggnader) och Kaffestugan.
Utnyttja hotellets gym, bastu eller utomhuspool (juni-sept) eller sätt dig bara på terrassen och njut av utsikten. En kyld flaska bubbel väntar på er.

3 rätters middag inkl vinpaket.


Dag 2: Börja dagen med frukost, sätt på vandringskängornaoch sedan ut och njut av den dalsländska naturen. Picknick lunch får du med från hotellet. Här är några förslag på vandringar. Brända Berg turen – ca 10km eller Lysekärn turen – ca 6km.
Trerätters middag på kvällen.


Dag 3: Frukost och utcheckning. Ta med dagens picknicklunch. På vägen mot Håverud rekommenderas en vandring vid Tissselskogs hällristningar. Sedan fortsätter man över Brudfjällsvägen. Incheckning för två nätter på Håveruds Hotell i delux rum.

Tillgång till relax-avdelningen med jacuzzi, bastu, massagestolar (förbokas direkt hos hotellet).
Tvårätters middag på hotellet.


Dag 4: Efter frukosten tar ni med er picknick lunch och upptäcker Håverud. Här finns hjärtat av Dalslands Kanal med den berömda akvedukten, där finns också Dalslands center, Dalslands Kanalmuseum, Glashytta Håverud och Akvedukt shopen och Håveruds Rökeri och Brasseri.
Passa på att gå en del av Pilgrimsleden med start från Upperud eller en vandring längs Upperudshöljen till Dalslands Konstmuseum och Bonapart café. (ca 5km).
Tvårätters middag på hotellet.


Dag 5: Efter frukost och en lugn morgon fortsätter färden mot nästa område. För den som önskar kan man ta en avstickare till en verkligt hemlig pärla – Skärbo. Där finns vandringsleder av varierad längd (1 – 7,5km).
Fram på eftermiddagen checka in på Baldersnäs Herrgård för 2 nätter i delux rum. Baldersnäs Herrgård ligger på en vacker halvö och är omgiven av den engelska parken och av sjön Laxsjön.

Njut av bastun och ta kanske ett dopp i sjön.
Avsluta dagen med en femrätters middag inkl vinpaket.


Dag 6: Efter frukost föreslår vi en vandring ut till yttre delen av halvön, som kallas Världens Ände – ca 5 km. Ta med din picknick och njut av halvön.
Avsluta dagen med en unik sjurätters middag inkl vinpaket.


Dag 7: Frukost och avresa.

Bokning och boendeperiod


Ankomst möjlig: onsdag till lördag

OBS! Resan går även att boka i motsatt riktning

2 nätter del i DR superior - First Hotel inklusive frukostbuffé


1 flaska/rum mousserande vin vid ankomst


2 trerättersmiddag


1 vinpaket


Tillgång till gym, bastu och utomhuspool (juni - september)


2 picknicklunch - First Hotel


2 nätter i dubbelrum deluxe - Håveruds hotell inklusive frukostbuffé


2 tvårättersmiddag - Håveruds hotell


1 Picknicklunch


Tillgång till relaxavdelningen - förbokas Håveruds hotell


2 nätter del i DR deluxe på Baldersnäs Herrgård inklusive frukostbuffé


Välkomstfika


1 femrättersmiddag inkl. vinpaket 


1  sjurättersmiddag vinpaket 


1 picknicklunch


Bastu & badrockHar du sett vårt andra vandringspaket?  Vandringspaket 3 dagar

Från 10 900:-/person